How to create a Juniper Cascade Bonsai

Hallo en welkom terug by nog 'n episode van Notion Bonsai en vandag Gaan ek jou wys hoe om 'n juniper Cascade te skep. [Musiek] Goed so dit is die boom waaraan ons vandag hier gaan werk en soos Jy dadelik kan sien het hierdie boom reeds 'n ietwat natuurlike groeipatroon Van 'n Cascade Bonsai en dit is die eerste ding wat ek wil graag Hierdie video begin deur te praat oor. Wanneer jy 'n boom in 'n tuinsentrum of 'n Bonsai-kwekery kies, wil jy die Bonsai-styl in gedagte hou terwyl jy Materiaal kies, dit kan 'n formele regop informele regop wees, miskien 'n klompstyl Of selfs 'n Literati Bonsai waar dit soos 'n skraal is. stam en het baie Groei aan die bokant Ek dink nie dit is 'n goeie idee om 'n boom op 'n Sekere manier te dwing nie, byvoorbeeld as 'n boom soveel beter lyk soos 'n Cascade soos hierdie Een, hoekom sal ek dit probeer dwing in 'n formele regop op hierdie manier is dit net regtig Nie hoe die boom wil groei as jy dit so wil sê nie dit is net Nie hoe die boom die beste sal lyk nie en toe ek hierdie boom in 'n tuinsentrum sien het Ek dadelik geweet deur daarna te kyk dat dit nou 'n wonderlike Cascade-boom sal maak As jy regtig 'n Cascade-bom wil maak. Jy kan 'n boom baie Soos hierdie hier in daardie patroon dra en dit van kleins af lei om as 'n Cascade te groei, maar net die eerste stap as jy 'n boom kan kry wat alreeds soos 'n Cascade lyk, gaan beslis daarvoor so dit is net 'n naald Juniper dit het 'n Pragtige wortelvlam aan die basis hier alhoewel daar 'n bietjie mos In die stam opgroei wat ek graag wil hê verwyder en aangesien ek Hierdie boom die afgelope een jaar bemes het, het dit nou baie nuwe gesonde Groei gekry elke keer as ek dit gekry het, het die boom nogal siek gelyk aangesien dit verwaarloos was in Die tuinsentrum, so ek het nie gevoel dat dit oukei was nie om verlede jaar aan hierdie boom te begin werk Toe ek dit gekry het, wou ek regtig seker maak dat die boom in goeie Gesondheid is voordat enige werk daaraan gedoen word en nou is dit soos supergesond so die gereedskap Wat ons vandag hier sal gebruik, is 'n wortelhaak 'n wortelhark 'n paar worteldrukskêr ' N tang 'n nylon kwas 'n draadborsel 'n paar draadsnyers Taksnyers En 'n paar takkiesnyers en as jy nie enige van hierdie gespesialiseerde gereedskap het nie Kan jy absoluut klaarkom daarsonder is daar alternatiewe wat jy kan gebruik Gebruik byvoorbeeld in plaas van 'n RIT-haak jy kan 'n eetstokkie gebruik in plaas van Hierdie hark, jy kan 'n tuinhark of 'n gebuigde vurk gebruik en dan vir 'n skêr Kan jy absoluut klaarkom met 'n gewone paar tuinsnyers of as jy

'n baie sterk 'n skêr maak net seker hulle is baie skerp, want Hoe skoner die sny as jy aan bome werk, hoe vinniger genees hulle so die eerste Ding wat ons hier gaan doen is om in te kom met 'n draadborsel en net ontslae te raak Van die Mos wat in die stam groot word, ons plant vandag hierdie boom oor, Maar ek wil net graag die stam skoon maak voor ons dit doen, Want as jy dit oorpot en dan inkom en hier skrop terwyl jy skrop as dit in Die nuwe pot is en dit is net nuut oorgeplant, jy sal die boom 'n bietjie Te veel laat wankel en dit kan die wortels van die boom stres, so dit is beter om Eers al die skropwerk te kry en as jy nuut is in Bonsai is Moss geneig om baie Vog te hou en wanneer oortollige vog rondom hierdie areas gehou word kan jy Wortels kry wat jy nie wil hê nie dalk hoër op die stam aangesien daar baie Vog daar rond gehou word kan jy moontlik vrot raak op die stam En dit is beslis nie goed nie dis okay as Moss 'n rukkie daar bly, Miskien as dit in 'n uitstalling of iets is, maar ek hou nie daarvan om Te lank op my bonsai te bly nie, ek dink ek het nou al die mos op die stam ontslae geraak . Ek gaan net terugkom met die draadborsel en begin om die stam te skrop En nou wat ek hier doen is om net enige van die ou bas op die Stam te verwyder. Ek wil soort van daardie mooi rooi kleur daaronder in jenebes soos Hierdie onthul dit is 'n Dit is baie meer wenslik om die rooi kleur op die stam te hê as wat Dit is om skilferbas te hê wat jy gewoonlik op 'n dennebonsai sal sien, so dit is Belangrik om die spesie te ken waaraan jy werk voordat jy Die stam gaan skrop, want as jy sou inkom met 'n draadborsel soos hierdie en Begin wegskrop by 'n Ou Pine Bonsai Ek vat al daardie lekker Lieflike skilferbas weg jy kan seker uiteindelik die boom nogal Aansienlik devalueer aangesien die skilferbas op 'n denne Edge wys So net 'n bietjie ligte bietjie verfyning op die stam vandag gaan nie te Swaar gaan en elke stukkie daarvan skrop nie ek dink ek sal terugkom en dit 'n Ander dag doen, maar wat ons nou gaan doen is om hierdie boom 'n lekker herpot te gee, so Ek gaan vat hierdie skinkbord hier dit is net sodat ek nie 'n gemors op die Tafel maak net om enige grond op te vang wat dit uitval nie en ons gaan begin deur Hierdie boom reg uit die pot te haal wat redelik maklik uitgekom het Van die pot en toe ek dit kry, dink ek ek het dit in 'n bietjie Bonsai-grond gepot, Want ek kan van my oorspronklike Bonsai-grondmengsel hierin sien en oor Die afgelope een jaar kan ek sien die wortels het baie goed gedoen. Ek is nie selfs

Vrot op die bodem of iets, maar vandag gaan ons hierdie 'n behoorlike Repot gee en ons gaan probeer om ons pad in die middel van die rooi Bal te maak so ek gaan net die boom op sy kant ek gaan net hier By die Ritz met die Rooi Hook verwoes Dit is altyd wonderlik om regtig gesonde wortels soos hierdie te sien en ek kan seker Die grond hier hergebruik wat van julle in die kommentaar gesê het dat Jy nie regtig moet nie dra dit 'n hele boom want dit het 'n mikorizae Swamme in dit help die boom groei en dit is nodig Ek dink dit is meer waar Met denne Bonsai want hulle het regtig daardie mikoriza en hul eie soort Miselium swam nodig deur die hele ding Ek het kaal wortel baie jeneverbessen voorheen en Hulle het nogal goed gevaar, maar as jy bang is vir heeltemal kaal wortel in 'n jenewer Kan jy in stadiums herpot, dit sal nie die boom skade doen nie, dit is soort Van wat ek met hierdie boom gedoen het. Ek wil dit nie heeltemal verduur toe Ek dit gekry het nie, want die boom was in per gesondheid, so ek gooi dit net in 'n groter Pot , ek gaan nou die rooi rakkie vat en net die kante wat losmaak Baie goed vernietig. kan baie spagnum hier ook sien En die spagnum het waarskynlik baie gehelp om baie van hierdie fyn Veselagtige wortels te ontwikkel en ons werk aan die wortels van 'n boom Ek hou daarvan om 'n spuitbottel byderhand te hou net om die wortels te mis soos ek werk aan hulle sodat Hulle nie uitdroog as die wortels van 'n boom uitdroog soos jy aan hulle werk nie, Dan kan hulle doodgaan nou begin ek die deel van die boom bereik Waar die grond is, dit begin raak baie meer kompak hierbinne, ek gaan Terugskakel na die wortelhaak [Applous] maar ek dink dit wys jou regtig die Voordeel van 'n gratis dreinerende grondmengsel, want die wortelontwikkeling hier In een jaar is mal, daar is so baie Ritz rondom dit, maar as jy kyk Na die gekompakteerde deel hier is daar geen nuwe Wortels nie, dit is almal ou wortels wat Redelik donker van kleur is met ligter kleur Wortels hier is 'n teken dat hulle nuut is, So vir almal wat nuuskierig is oor hoekom ons dit gebruik Klipperige mengsel in Bonsai dit is Om te help om wortels baie vinnig en gesond te laat groei want dit laat baie en baie Suurstof in die wortels in Dankie Mos doen regtig wondere vir bome wat siek is as ek 'n boom koop en dit is in slegte

Gesondheid die eerste ding wat ek' Ek moet dit in 'n mengsel plant met baie sphagnummos Die sphagnum Moss werk net soos towerkuns en groei baie gesonde wortels in 'n baie kort tydjie sommige mense dink dat om sphagnum in die Wortels te sit, kan te veel vog verskaf. kry goed soos wortelvrot sphagnum Mos is eintlik anti-swam so ek sien nie hoekom die wortels sou vrot as jy Dit gebruik net uit my ondervinding in elk geval nie miskien het julle iets 'n Bietjie anders ervaar ek sal graag wil hoor in die kommentaar Buitelandse [Musiek] Tot in die middel van die rooi bal nou, want daar is nie meer van my substraat aan die Buitekant hier nie, dit is al hierdie soort gekomposteerde kompakte grond in die middel en Dit was regtig 'n sekonde gelede daar neergedaal toe ek aan die metaal gewerk het hier Moet jy nog meer luister, maar ons maak goeie Vordering met hierdie wortelbal, ideaal wanneer ek dit oorpot, wil ek graag hê dat die Hele wortelbal daardie lekker komposgrondmengsel moet wees wat ons op die Buite op daardie manier kan elke deel van die skeurbal regtig floreer en dan Sal die bokant van die boom ook begin floreer nou ek sny geen Wortels af nie al wat ek doen is net om die ou grond los te maak en alles te los Die wortels aan die boom enige wortels wat in die proses afgetrek word Ek is nie te Bekommerd oor die boom sal nog baie wortels hê om water aan die Loof te voorsien nie Ek gaan nie vandag met hierdie boom dra deur die wortels te was nie Ek wil Graag van die ou grond hierop stil hou en dan elke keer as ons Dit herpot, miskien elke twee tot vyf jaar. Die wortels sal 'n bietjie skoner En skoner word van daardie ou grond wat ek absoluut nie haastig is om te kry nie hierdie boom In 100 Bonsai substraat dit gaan dit geen kwaad doen om 'n bietjie van Die ou grond op die rooi bal hier te hou nie so dit is die pot wat ek gekies het om Hierdie boom in te sit vandag dit is net 'n gewone blompot wat jy wil hê om Seker te maak dat die pot hoog genoeg is sodat wanneer die boom Cascade doen, dit Nie die oppervlak tref waarop dit sit nie, so ek het hierdie lekker hoë Blompot gekies om hierdie boom in te oefen vir 'n paar jaar voordat dit aanbeweeg word na 'n Behoorlike Cascade pot soos 'n pragtige ongeglaseerde keramiek een, hierdie pot hier was Redelik goedkoop, alhoewel dit nie met enige dreineringsgate aan die Onderkant kom nie, so ons sal self 'n paar moet maak so ek het een gaatjie hier in gemaak Die bodem van die pot Ek is nie seker of hierdie pennetjies bedoel is om Uitgeslaan te word nie, maar hulle maak goeie plekke vir gate vir 'n Bonsai en al wat ek

Hier met die onderste gaatjie gedoen het, is om in te kom met hierdie Taksnyers Dit lyk mooi goed vir my so ek gaan nou die pot voorberei en Bietjie dreinering Mash hierin by nadere gedagte kry hier voor ek die dreineringsmaas In pas wat ek gaan doen is om twee van die gaatjies bietjie groter te maak want In Bonsai-potte wat selfs kleiner as hierdie is, is geneig om groter dreineringsgate te hê , so baie dreinering in Bonsai, so ek voel dat hierdie gate te klein is en As ek almal regtig groot maak, voel ek dat die bodem van die pot Sy integriteit kan verloor 'n bietjie so ek gaan net twee van die gate redelik Groot maak om te doen dat ek net met die skêr gaan inkom En hulle net 'n bietjie groter knip en daar is geen probleem as die gaatjie nie ' N sirkel óf die gaas sal dit bedek, geen probleem nie. Ek dink ek gaan eintlik Van my mooi Bonsai-skêr na 'n goedkoper skêr oorskakel, want ek Wil dit nie stomp Maak nie. skêr Hulle haal net stukke op 'n slag uit dit is nie die mooiste nie maar ek dink hierdie sneeu Sal die boom baie beter dreinering gee as die vier klein gaatjies wat Daar was om mee te begin so om die gaas in die pot te bedraad wat ek net gebruik 'n bietjie Afvaldraad wat ek uit die hoop afvaldraad gehaal het wat ek van bome afhaal. Ek dink nie daar is enige sin om goeie draad te mors net om 'n gaas onder in 'n pot te bedraad maak net 'n klein lip soos hierdie en dan Gaan dit deur een van die gaatjies en as dit so aan die Ander kant in is, druk ons ​​net die draad plat en sny Dit net om dit 'n bietjie netjieser te maak Noudat daar gaas op al hierdie dreineringsgate is.' ek gaan draad Deur die bodem van die pot sit en dit sal eers help om die boom in te bedraad ek gaan Dit nou so hier meet ek dink dit is belangrik dat wanneer jy Die draad deur die bodem opvoer jy maak seker jy gaan deur die Kleinste gereedskap, want hierdie ander het 'n soort van verlore integriteit en as jy Dit daar begin vasmaak kan dit in hulle areas kraak, so die rede hoekom ek Twee kleintjies ook gelos het, is om net hierdie dele sterk te hou wanneer ons byvoeg draad [Musiek] Nou kom ons kyk hoe hierdie Juniper in die pot gaan hoe dit gaan sit Ek Dink moontlik hierdie soort hoek hier dat en dan sal die Cascade 'n bietjie bedraad word daar is genoeg plek in hierdie pot vir die Cascade om

Baie nuwe wortels te laat groei ook dit is goed om te bepaal waar die voorkant is. Ek dink vir Cascade kan daar twee moontlike fronte wees op hierdie manier of hierdie manier lyk óf goed Op die oomblik, maar ons sal meer weet sodra ons begin stileer, so ek gaan in Met nuwe grond vir die bodem van die pot, Dit is net my normale standaard Bonsai grondmengsel van puimsteen akadama en lawa rots Wat ons sal gee baie goeie dreinering dan en boonop gaan ek 'n skeppie van die ou grond byvoeg sodat dit daai lekker miseliese swamnetwerk daar in het En aangesien dit laas so goed gewerk het, gaan ek in met 'n bietjie spagnum mos En dit help regtig om baie gesonde Wortels te bevorder. Wortels werk soos towerkuns hierdie Goed gaan dit net 'n bietjie mengsel gee Daar is net een wortel op die wortelbal hier wat ek dink baie lank is en Dit gaan om die stam begin draai as ek hier terug geplant so ek Gaan dit inkort tot die helfte jy kan ook 'n paar dik Wortels Binne sien wat daar regtig geen fyn voerder Wortels aan gekoppel is nie so dis okay Om net daardie groot dik een af ​​te haal ek gaan dit los daarby in terme van Worteldruk, sodat ek dit 'n bietjie meer binne kan ontgin, So terwyl ek dit in die pot sit, draai ek dit net af net om ontslae te raak van enige Luggapings wat onder die rooi bal kan wees. Ek oorweeg ook die posisie en Planthoek en kyk om seker te maak dit is waar ek dit so bietjie wil hê Kyk nou of ons dit kan bedraad ek gaan Die draad om dit bo-oor vat hier gaan ek net om die Gin- Tang te vat en hierdie draad nou saam te draai ek wil nie hê die draad moet die enigste ding wees Wat die boom in plek hou nie ek wil ook graag hê die grond wat ek Hier sit en werk moet die boom ondersteun en die posisie wat dit is in ook ja ek is nogal Tevrede met die hoek waar dit op die oomblik is wat Jy hier kan sien so net sodat hierdie wortels regtig gelukkig is Gaan ek Weer sphagnum reg rondom hier sit met van die ou grond en dan is ek gaan inkom met van die Nuwe grond En nou net om hierdie grond in te werk met 'n chopstick en ek wil net vir julle wys Ek het in metal Chopsticks belê hulle was nie te duur nie ek dink dit Was iets soos twee Pines op eBay die hout eetstokkies kan 'n Neiging hê om te breek en hierdie metale is baie sterker. Die idee om Die grond in te werk is om ontslae te raak van enige ekstra luggapings en werk die grond in die boom

In in die posisie waarin jy wil hê dit moet sit. [Musiek] O [Musiek] so ek dink dit is al wat ek vir nou aan hierdie boom gaan doen. Ek wil nie hierdie boom onder te veel spanning plaas deur Op die een tyd aan die wortels en die blare te werk nie kan die boom doodmaak Ek wil Regtig hê hierdie boom moet oorleef en goed doen, so ons gaan 'n ander dag terugkom Om aan die blare te werk, daar is hierdie tak hier wat ek dink 'n baie goeie maal sal maak vir die Cascade wat jy kan hê soos miskien 'n Sammy Cascade so dit is soos 'n klein bonsai boompie bo-op die Cascade plus die Cascade aan die onderkant wat wil onder as jy enige voorstelle vir my het Voordat ek werklik aan die blare van hierdie boom werk, los dit asseblief in die Kommentaar hieronder. sal graag wil hoor wat julle daarvan dink ek is altyd oop vir nuwe En ander idees en al wat oorbly om te ontken is gee hierdie boom 'n water [Musiek] Dankie [Musiek] Buitelandse [Musiek] En daarop ek' Ek gaan hierdie video net hier eindig as deel twee van hierdie Video toevallig in die toekoms uitkom, sal ek 'n skakel daarna op een van die Klein YouTube-kaarte laat as jy hierdie video geniet het, maak asseblief seker dat jy 'n like Hieronder help dit die kanaal baie en die YouTube-algoritme Teken ook in en druk die klokkie om opdaterings te kry van wanneer ek 'n video oplaai As jy my wil ondersteun en die dinge wat ek op hierdie kanaal doen, Oorweeg dit om die dankie-knoppie te druk en om op hoogte te bly van al die dinge wat ek Van die kamera af doen, volg my asseblief op Instagram, dit is by idee Bonsai en Jy sal al die dinge wat ek daar doen kan kyk, maar daaroor, Baie dankie dat jy gekyk het [ Musiek]

You May Also Like

-