First Trunk Chop on an Apple Bonsai Tree – Grown from Seed

Hallo en welkom terug by nog 'n episode van Notion Bonsai, en vandag gaan ons Werk aan 'n appelboom wat ek uit 'n saad gekweek het. So dit is die appelboom hier, van nou af is hierdie boom so twee jaar oud en soos Jy kan sien is dit redelik hoog. Ek het die saadjie vir hierdie appelboom binne-in 'n appel gekry Wat nie soos in 'n klein pakkie wat jy in 'n tuinsentrum sou kry nie en Vir die eerste jaar het ek glad nie daaraan geraak nie, ek het net die Klein Saailing laat groei en gesond word dan na een jaar het ek 'n bietjie draad Om die stam gesit hier, jy kan sien dit het hierdie soort s-kurwe soos dit opgaan En dan van toe af is dit net reguit so dit is 'n boom waaraan enige iemand Kan werk, jy kan begin om dit self te kweek neem twee jaar om So iets uit 'n saad te kry en ek hou ook baie daarvan om Bonsai van Saad te kweek, want jy is daar deur die hele proses van die groei van die boom en ek Het 'n appelboom van so 50 jaar gelede wat my ouma geplant van Saad dit is hier en wat ek hierdie jaar gaan doen is om die bokant Van hierdie boom te luglaag om te kyk of ons 'n bietjie kort boompie dalk hierdie grootte kan kry as jy Nie die video oor hierdie appel gesien het nie boom gaan kyk dit ek sal 'n skakel In die beskrywing van hierdie video los an d daar is baie van julle ouens in die Comments sand dat hierdie boom net nie 50 jaar oud kan wees nie want dit is so Kort en die stam is so maer en dit lyk nie regtig iets soos 'n Bonsai wat jy sien net regtig nag is dit boom begin om aan gewerk te word as 'n Bonsai deur sy hele 50 jaar in my ouma se tuin, dit is net soos 'n tuinboom gegroei in 'n pot wat elke jaar op enige ou manier afgesny is en nie Regtig toegelaat om super hoog en verdik te word nie. hoekom dit in elk geval Dieselfde dikte is tot in die stam hier in elk geval, kom ons werk aan hierdie klein Appelboompie en die gereedskap wat ek vandag gaan gebruik is 'n paar pincet 'n ryk Haak of jy kan 'n eetstokkie 'n wortelhark gebruik of jy kan 'n Bent gebruik Vurkwortel -drukskêr 'n paar Branch Cutters-draadsnyers en 'n paar Gin-tang so ek gaan Begin deur die pincet te gebruik om enige van hierdie klein onkruid wat net Hier op die grond groei op hierdie manier te verwyder wanneer ons ook al herpot en ons Die grond wil hergebruik daar is nie onkruid deur alles gemeng nie hing, ek sal graag in die Kommentaar wil hoor, het een van julle julle eie Bonsai gekweek van saad watter soort Spesie het julle gebruik so ek het die meerderheid van die onkruid op die top hier weggekry en Nou gaan ons kry hierdie boom uit die pot Ek hou altyd daarvan om hierdie ding te gebruik Wanneer ek my herpotte doen dit is net 'n groot massiewe drupbak vir 'n groot massiewe

Pot vang net al die grond op so daar is geen gemors nie [Applous] Goed daar is 'n wurm en dit hier is dit nogal mal ek gaan Dit hou en dit in die grond van een van my ander bome sit, want die Wurms is baie voordelig vir die grond So ek gaan net begin deur hierdie wortelhaak te vat en die boonste Laag weg te hark grond net om te sien hoe ver in die stam af gaan [Applous] [Musiek] Ek kan op die oppervlak sien hier die begin van 'n baie mooi nibari wat Die oppervlak is rooi flare kom af en soort van versprei en dit lyk reeds Asof dit die grond gryp, so ek sal graag hierdie wortels in hierdie Area aan die ander kant daar wil hou s nog 'n paar hier wat nogal goed is sien net Waarmee ek moet werk vir nou gaan dit aanhou om die Grond weg te breek ek gaan mes van hierdie haak Na die wortelhark verander die grond waarin ek dit het is nogal kompos wat blykbaar nie Die boom op die oomblik skade doen nie en dit help groei in die eerste Twee jaar, maar ek dink ek wil dit graag in baie meer vry dreinerende Grond kry net om die wortels uit Vreemde Ed up te help. nogal baie grond nou soos ek gaan, ek werk weg van die stam af, jy Wil nooit oor die paaie gaan nie, want jy kan dalk deur sommige wortels skeur, die idee Is om sygroeiende wortels te bevorder sodat wanneer die boom in 'n mooi Vlak is pot dit het baie wortels in hierdie rigting om dit lekker Gesond te hou so ek dink ek gaan nogal iets drasties doen en ek kan sien op Die heel beste van hierdie boom is daar 'n groot dik Penwortel wat afkom en by die Onderkant van die Tapwortel is 'n klomp van al hierdie wortels hier, maar bokant die Tapwortel Is daar ander sylote van wortels wat van die stam af kom en ek glo Daar is genoeg hier bo om die boom te voer Sodra ek die bokant klaar gedruk het so Ek Dink ek kan die groot dik Tapwortel verwyder waaraan alles gekoppel is Kom ons kyk hier kom ek in met hierdie snyers hier Sny net o dis nogal baie wortel kyk Dis baie wortel wat ons daar verwyder het dit is wat ons sit Nou oor met 'n lekker plat basis ek kan net hier inkom en daardie snit verfyn en Hierdie wortel bietjie te lank verkort so ek het hierdie wortels nou net 'n

Lekker was gegee en ons kan regtig sien wat aangaan dit is die onderkant van die Wortelbal vir my dit is 'n perfekte progressie van hierdie boom se wortels nou Wil ek net al hierdie wortels hier rond verkort Ek is redelik tevrede met hoe dit lyk en omdat ons in die lente oorpott het al Die energie reeds teen die boom opgeskuif soos ek kan sien van die knoppe Begin oop so dis heeltemal goed om hierdie tyd van die jaar te verpot Voordat ek dit in 'n pot kry, ek gaan die boom se hoogte verminder want Soos ek dit in die pot sit is dit 'n bietjie top swaar wil omval net om Maak herpotting baie makliker en ons beskadig nie die boom op enige manier nie, Want dit kan omval en dalk verskrik dit of iets, dit kan lyk soos 'n gemors om die boom redelik laag te sny en jy gaan, o ek verloor dit alles As jy wil kan jy die bokant van die boom luglaag, maar dit alles op Die boom het nie verniet gegroei nie, dit het sy werk gedoen om lank te word om Die basis hier onder te verdik en ek kon die boom reg sny hier heel onder net Om dit te hê as die nuwe leier kan ek dit hier sny dis nog 'n opsie om Dit as 'n nuwe leier te hê kan dit dalk hier sny as die nuwe leier Kan jy dit selfs hier sny en dit as 'n nuwe leier maar ek dink ek sal graag Die lang speletjie wil speel ek gaan dit hier by die heel laagste tak sny So t hoed is wat ons nou het 'n klein klein boompie ek gaan net inkom en Hierdie sny hier skoonmaak En ek gaan dit net verseël met 'n bietjie gesnyde stopverf [Musiek] die gesnyde stopverf wat ek het sit op hierdie Wind sal keer dat die boom enige ekstra vog uit daardie area verloor dit sal ook Genesing in daardie area bevorder en boonop is dit anti-swam en Antibakteries so niks kan inkom en die boom waarheen ek gaan besmet sit dit op In hierdie klein plastiek bonsai oefenpotjie, ek dink dit lyk baie goed soos Dat ons nie dreineringsgaas in die bodem van hierdie pot hoef by te voeg nie, aangesien die Oefenpotte dit reeds in het, wat baie handig is, ek gaan om so twee millimeter aluminium Bonsai draad te neem Ek gaan net die draad deur Die bodem van die pot voer hierdie potte is wonderlik want hulle het reeds tonne Draad gate ook hulle is redelik goedkoop En hierdie grond mengsel is 'n mengsel van puimsteen akadama lawa rock en ek gaan ook 'n bietjie sphagnum Moss inmeng, ek gaan omgee vir 'n bietjie hel hier in Die middel gaan ek die boom bo-op hierdie sit,

Net maak seker dat daar geen luggapings onder is nie, ok gaan 'n bietjie meer af En ek gaan net hierdie punt van die pot bedraad deur 'n boom in 'n pot te bedraad, Dit verhoed dit van beweeg wat die klein fyn nuwe Worteltjies help om Boombewegings te ontwikkel en jy het bietjie nuwe Worteltjies wat groei dit kan vertraag of selfs Enige nuwe wortels doodmaak dan gaan ek 'n eetstokkie vat en Net uitwerk enige luggapings wees baie versigtig om nie die Wortels te hard te steek nie Ek is redelik tevrede met hoe dit lyk alhoewel dit nie op die oomblik na baie lyk nie Dit is net 'n stok en 'n tak wat na die kant toe afkom ek gaan Dan hierdie boom oplei om ontwikkel dit as die nuwe Apex en leier en Doen amper niks daaraan nie miskien vir die volgende jaar of twee of drie, afhangend van hoe Vinnig dit groei en ek weet appelbome groei redelik vinnig so ek dink miskien oor twee Jaar kan ek dan doen nog 'n stilering op hierdie boom en selfs as jy Wil nadat jy 'n stukkie van jou boomproba afgesny het haal asseblief steggies Hiervan af soos 'n hakskepping of 'n noedelsny en ek kan amper waarborg Dat dit sal Skeur Ek het sopas 'n paar takke van appelbome in verskeie potte Om my tuin vasgesteek en nie een van hulle het misluk nie ek dink appelbome wortel baie Maklik en sonder wortelhormoon ook ek is seker as jy wortelhormoon bygevoeg Het verhoog die kanse nog meer, maar al wat dit nou oorbly om te doen is Om hierdie boom 'n water te gee [Applous] [Musiek] [Applous] [Musiek] Dankie [Musiek] [Applous] En daarop gaan ek hierdie video afsluit net hier as jy dit geniet het, Los asseblief 'n like op hierdie video dit help regtig vir die kanaal en die YouTube- Algoritme baie en laat weet my wat jy van hierdie video gedink het in die Kommentaar hieronder. Ek weet dit was nie die opwindendste nie, maar in Bonsai soms al wat jy Hoef te doen is om die wortels te verklein en 'n stam chop te doen en as jy op hoogte wil bly Van die dinge wat ek van kamera af doen, volg my asb op Instagram Dis by idee Bonsai maar op dit baie dankie dat Jy [Musiek] gekyk het, dankie

You May Also Like

-