How To Grow Japanese Maple From Seed🌱🍁 Stratification and Germination

Hallo en welkom terug by nog 'n episode van Notion Bonsai en vandag Gaan ek jou wys hoe om Japannese esdoorn uit Saad te stratifiseer, te ontkiem en te groei. [Musiek] Reg so vandag se datum is Donderdag die 29ste September 2022 en vandag Gaan ons 'n paar Japanese maple sade plant wat ek van Heron's Bonsai gekry het, dit is 'n klein saad skinkbord wat ons gaan gebruik daar is die Deel met al die klein kompartemente 'n skinkbord self vir ek dink om dit in te hou En dit skep soos 'n klein klein kweekhuisie vir die sade wanneer Hulle nou hier in geplant word as dit kom by plant en sade, die grondtipe Wat jy gebruik is uiters belangrik Ek dink dat dit die beste is om 'n anorganiese Grond te gebruik om die sade te begin voor jy dit na meer organiese gronde beweeg, dan Sien jy wanneer jy 'n soort organiese verbinding in die grond inbring, kan dit 'n omgewing bied vir swam om te vorm en die swam kan eintlik vrot Jou sade breek hulle af voordat die saad eintlik 'n kans het om te sprite, So hierdie grond wat ek hier onder het is 'n baie fyn korrel akadama puimsteen en Lawa rots mengsel hierdie hele substraat is heeltemal inert wat beteken dat daar Geen voedingstowwe in is nie dit en dit is wat ons gebruik om die saad in te plant so ek gaan net Die grondmengsel in elkeen van hierdie klein kompartemente plaas [Applous] [Musiek] Nou as jy wil op hierdie stadium kan jy 'n bietjie sphagnum Moss byvoeg aangesien Magnum Antifungus en antibakteries is en kan help met die ontwikkeling van 'n saad deur 'n bietjie ekstra vog te hou, so ek gebruik net my ryk skêr hier om Die Mos op te sny en die klein klein stukkies wat ons deur die Akadama kan meng buitelandse [Musiek] so dit lyk vir my redelik goed, ek weet Dit is tyd om die sade te begin plant en omdat ek nie 'n oorvloed van Hierdie spesifieke esdoornsade het nie, wil ek regtig verseker dat al hierdie sade Sal groei, so hierdie is 'n paar van hulle hier en hierdie ander stuk papier teël Ek Het baie meer van hulle hier. Ek het hierdie sade vir 24 uur in lou Water laat week en dit is die sade wat gesink het en dit is die sade wat dryf en As 'n algemene reël die sade wat dryf na 24 uur in die water is die Onlewensvatbare sade, so ek gaan hierdie ene laaste doen, maar ek gaan die Manaways doen net ingeval jy weet jy kry die vreemde een met Sprites, maar om regtig

Te verseker dat hierdie sade gaan groei ek wil enige swamspore wat reeds op die pitte is doodmaak En om dit te doen gaan ek hulle mors Met 'n baie baie lekker oplossing van kalk swael en 'n verhouding van 20 tot 1 wat Is water en kalk swael dit sal net enige bakterieë of swamspore doodmaak Wat op die sade sal wees en van daar af kan ons dit begin plant, dink ek, Want daar is nogal baie sade hier, kan ek miskien 'n paar sade in Elkeen van die vierkante die algemene reël van afgeplatte sade is jy wil hê die saad moet Twee keer die diepte van die grootte van die saad geplant word so voor ek dit plant Druk ek net die pincet saam druk die sirkel af maak 'n klein gaatjie laat dit in Druk dit 'n bietjie af en bedek dit dan Nou. Ek wil graag 'n rukkie neem om oor stratifikasie te praat wat is Stratifikasie stratifikasie is die proses waarin jy sade in 'n Koue omgewing plaas nadat dit van die boom afgeval het en dit is 'n manier om Die saad te laat ontkiem vinniger of aktiveer die saad om esdoornsade So te ontkiem as ek dit wil stratifiseer sal ek dit in 'n Yskas vir so ses weke in 'n houer net so plaas en dit laat Die saad dink dit gaan deur die winter en dan wanneer jy haal dit uit Die yskas die saad sal dan begin groei sodra dit in 'n warmer Omgewing geplaas is, want die saad sal dan dink dis lente dis tyd om te groei en dit Sal ontkiem nou kan ek dit doen met hierdie spesifieke skinkbord saad maar soos Dit is Herfs, nou die tyd dat die sade van die bome afval. Ek is goed om Hierdie skinkbord in die winter hier buite te los om dit natuurlik deur te gaan soos 'n Natuurlike stratifikasie proses en hulle behoort in die lente te groei sonder dat ek Dit in die yskas hoef te plaas maar as dit 'n ander tyd van die jaar vir jou is of Jy in 'n taamlike warm klimaat is of jy nie regtig 'n baie koue winter kry nie Soos hier in Ierland, dan sal ek aanraai om jou sade in die Yskas te stratifiseer [Musiek] En natuurlik is dit met Growing Seeds hoe meer jy plant hoe meer waarskynlik Sal jy sommige hê wat sal oorleef, nie elkeen van hierdie gaan oorleef nie En ek weet dat, want oor die algemeen in die natuur oorleef nie alle sade nie, is daar 'n paar Bonsai-kunstenaars wat dink dat dit 'n mors van tyd is of miskien nie 'n Mors van tyd is nie, maar dit neem nogal lank voordat jy Die kuns van bonsai begin beoefen. die bome deur van saad te groei, wat baie Waar is, maar ek dink dit is steeds 'n belangrike proses om deur te gaan veral as

Jy tuinboupraktyke doen om te weet hoe om hierdie soort ding te doen, maar Wat meer is, is soms deur van saad te groei, kan jy eintlik kry 'n genetiese Variasie en soms in 'n baie seldsame geval sal jy 'n spesifieke genetiese Variasie 'n mutasie kry, so moontlik kan jy 'n esdoorn kweek wat baie baie Mooi en klein blare sal wees, maar terwyl dit groei van steggies en luglae Is daardie metode van voortplanting 'n direkte kopie van die ouerplant sodat Daar geen genetiese variasie is nie, is saad amper soos, maar in 'n roulettewiel Om te sien wat dit op vreemde land beland, ook deur die esdoornpitte in louwarm water te plaas, Help dit om die buitenste beskermende laag wat rondom is af te breek en te versag. Die buitekant van die esdoornsaad soos dikwels kan esdoornsade Sukkel om deur daardie versperring te breek en jy gee dit net 'n soort hulp In die hand deur dit in warm water te plaas, goed so dit is al die lewensvatbare sade Wat gesink het in hierdie skinkbord op die oomblik en wat ek gaan doen is om net Nog 'n laag van die kalk swael dilate Solution bo-op hierdie te spuit en natuurlik Hoef jy nie kalk swael te gebruik nie ek gebruik dit net want dit is wat ek Jou verkies kan ook waterstofperoksied en 'n heerlike oplossing gebruik om Die sade te ontsmet so ek het 'n bietjie ligte lagie daar op ek gaan Dit 'n water gee en die water sal eintlik die kalk swael aftrek deur Die bodem sodat elke area van al die substraat word ontsmet en Ontsmet vreemde [Musiek] hopelik gaan hierdie sade Ietwat klam bly gedurende die dormante seisoen in die winter en as hulle ooit uitdroog Sal ek net 'n bietjie meer water byvoeg, maar ek doen nie wil hê dat hierdie dinge Oorstroom moet word aangesien dit dan die sade kan begin vrot en nou gaan hierdie sade In hierdie klein kweekhuisie wat ek hier het geplaas word, Want ons wil hê die sade moet deur daardie koue omgewing gaan en die Stratifikasieproses wat ek het. Ek gaan die deur van hierdie kweekhuisie oophou Oor die winter en die enigste rede waarom ek hulle hier plaas, is dat wanneer dit Reën die sade nie te nat word nie, So dit is nou wintertyd en ek sal net hou daarvan om 'n bietjie ondersoek Na hierdie esdoornpitte te doen, daar is iets wat 'n bietjie kommerwekkend is, kyk Hierna sien jy dit Is 'n klein klein esdoornsaadjie en as jy baie mooi daarna kyk, kan jy Eintlik agterkom dat dit 'n esdoorn is van die vorm van hierdie sekondêre blare

Hier en omdat dit die klein is, is dit nogal 'n pragtige boom, ek het hierdie Vroeë winter sien ontkiem so voor dit nog koud genoeg geword het vir die sade om hierdie saad te stratifiseer, Het jy besluit jy weet wat dit tyd is vir my om wakker te word en vir watter rede ook al ons Het 'n bietjie vreemde saadjie wat voor die res van hulle wakker geword het, alhoewel dit Te vroeg wakker geword het, ek is redelik vol vertroue dat hierdie Klein Saailing sal oorleef, Want wanneer ons Ryp en Sneeu kry, hou ek hierdie klein deksel bo-op en Deur die hele winter tot dusver was genoeg om hierdie Klein Saailing Aan die lewe te hou. Ek kyk ook om seker te maak dat daar geen onkruid of swamme In hierdie klein blokkies groei nie en ek kan net een onkruid hier sien wat ek sal uithaal . Ek is nie seker watter soort onkruid dit is nie maar dit moet gaan Dit het redelik maklik uitgekom en op die potte is daar geen werklike teken van Swam Nie welkom vandag is die 7de Maart 2023 en ons is hier om na die esdoornsade te kyk So kom ons kyk na hierdie Kyk hoeveel daar is okay ek is baie opgewonde hieroor die een van verlede Jaar wat opgeskiet het dit het deur die hele winter oorleef dit is lente Aand het ons klein Maple-saailinge oral in die pot. Ek sal sterk Aanbeveel om 'n paar Bonsai van saad te kweek dit is uiters bevredigend As jy Dit sien Groei so nou is hierdie klein Maple hier baie jonk en baie maer Om enige werk aan te doen by die oomblik dink ek ek gaan hulle Vir nog 'n paar maande in hierdie klein skinkbord hou, miskien nog 'n jaar, net totdat dit 'n Bietjie verdik en omdat dit Maples is, weet ek dat dit nogal dik gaan wees Oor miskien twee of drie jaar maar hulle is nog baie jonk, baie dun En delikaat so ek wil nie regtig inkom en probeer om dit in 'n Ander pot of iets nogal te pot nie, maar ek sou sê dit is 'n sukses om Hierdie Maple-saailinge te laat groei. Hulle is nog steeds selfs baie superkleintjies wat net So agterna uit die grond begin kom, ek kon Dit dalk in 'n ander substraat geplant het, maar ek gee nie om So baie om Bonsai-grond te gebruik nie, ek het gehoor dat wanneer saailinge groei en Jy groei hulle in 'n omgewing waar daar geen wind is nie, is dit soms Goed om net jou hand liggies oor die klein plantjies te borsel en dit Simuleer die wind wat die klein plantjies beweeg en deur dit met elke Band van die klein plantjies te doen moedig dit aan om homself te versterk, Daarom verdik dit 'n bietjie vinniger, want as jy dit laat groei sonder enige

Weerstand teen dinge wat dit tref, kan dit 'n bietjie te swak word. Ek het Dit net van tamatie Brewers gehoor, nie seker hoe waar dit vir Maples is nie, maar dit kan iets wees Om te probeer, maar nadat die sade so ontkiem het, is dit baie Belangrik om seker te maak dat hulle nie deur dinge soos groenvlieg of Plantluise aangeval word nie, want dit is in 'n so jong stadium van ontwikkeling as plantluise of groenvlieg Begin suig die sap uit hierdie boompies dan kan hulle redelik Vinnig vrek ek gaan dit bedek hou in hierdie klein mini kweekhuisie hier as hulle Wel deur insekte aangeval word sal ek dan inkom en hulle 'n ligte mis gee met 'n plaagdoder wat jy kan gebruik enige plaagdoder waarvan jy hou wees net versigtig wanneer jy dit gebruik Of as jy nie 'n plaagdoder wil gebruik nie kan jy ook 'n bietjie delete Oplossing van skottelgoedseep en water gebruik en hulle 'n bietjie spuit gee en die seep soort van Versmoor die plantluise I Ek is net baie gelukkig met hoe dit gegroei het, dit Is ongelooflik en ek gaan hierdie video net hier afsluit as jy dit Geniet het, onthou asseblief om 'n like hieronder te los dit help regtig vir hierdie Kanaal en die YouTube-algoritme en laat weet my wat jy van hierdie Video gedink het in die kommentaar sal jy enigiets anders doen, ek is altyd oop vir Nuwe idees as jy my en die dinge wat ek op hierdie kanaal doen wil ondersteun, Druk die dankie-knoppie hieronder en as jy op hoogte wil bly van Al die dinge wat ek van die kamera af doen, volg my asseblief op Instagram dis by Idee Bonsai en jy sal al die foto's en dinge wat ek Oplaai daar kan sien, maar baie dankie baie om te kyk. [Musiek]

You May Also Like

-